Pakoštane info

Pakoštane info

Pakoštane svojim jedinstvenim položajem između mora i Vranskog jezera čine idealnu destinaciju za aktivan obiteljski odmor. Pješčane plaže na moru, biciklističke staze oko Vranskog jezera i mogućnost sportskog ribolova garancija su nezaboravnog odmora.
Osim uživanja u moru i suncu, Pakoštane gostima nudi aktivan odmor kroz bogatu ponudu sportskih i rekreacijskih sadržaja u organizaciji TZ Pakoštane. Posebnu atrakciju čine izleti u obližnje nacionalne parkove i parkove prirode. Pakoštane okružuju četiri nacionalna parka i dva parka prirode jedinstvene ljepote. Obližnji povijesni gradovi Biograd, Zadar i Šibenik posjetiteljima pružaju zanimljiv uvid u bogatu hrvatsku povijest.

Povijesna manifestacija ”DANIMA VITEZOVA VRANSKIH”, odigrava se zadnjeg vikenda kolovoza, oživljavaju se sadržaji i kulise davnih vremena. Pred vama će se ukazati srednjovjekovni tabori, viteški turniri, stari zanati, igrokazi, vitezovi-konjanici iz cijele hrvatske i iz inozemstva, sokolari, običan puk, žongleri i siromasi… pitoreskne nošnje, uniforme, ratne naprave, i k svemu tom bogata kulinarska ponuda.

Gastro manifestacija MATERINE UŽANCE, događa se u starom dijelu Pakoštana. Dođite i probajte spizu naših majki, baka i prabaka: Čućke, njoke, hobotnice na lešo, kunjke, pršut, sir, mimce, fritule, kroštule… Sve se sprema i kuha pred vama, nekoliko puta tijekom ljeta.

Ljetni karneval i mnogobrojna glazbeno sportska događanja su pravi mamac da i Vi otkrijete Pakoštane. Dobro došli u Pakoštane.